7.6 C
Medemblik
21 januari 2021 17:26
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook perioden met bewolking

MEDEMBLIK – Een langgerekt hogedrukgebied strekt zich van de Britse Eilanden uit naar Tsjechië. In het hoogtepatroon zien we een (zwakke) blokkade die zich tot zaterdag 21 september handhaaft. Daarna beweegt de blokkade oostwaarts.

Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar er zijn ook wolken en daar kan mogelijk een enkel spatje regen gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 16 graden bij een meest matige wind uit het noorden/noordwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar een frisse 10 á 11 graden.

Donderdag is een kopie van vandaag alleen is er iets meer ruimte voor de zon en met 17 graden ook net iets warmer. De wind draait wat meer naar het westen en is zwak tot matig van kracht.

Vanaf vrijdag beweegt ook het hoog aan de grond langzaam naar het zuidoosten van Europa. In het weekeinde wordt de stroming tijdelijk zuidelijk en wordt er warmere en vanaf zondag ook vochtigere lucht aangevoerd. Na het weekeinde wordt de stroming geleidelijk zonaal onder invloed van lage druk ten noorden van Groot-Brittannië en wordt de weg vrij gemaakt voor enkele storingen die onze omgeving kunnen bereiken. De hogedruk boven Zuid-Europa blijft echter wel in de buurt en tempert mogelijk de wisselvalligheid.

[signoff]

Reageren via facebook