Poolse mannen bedreigen Andijkse(18) met de dood

ANDIJK – Na gisteren een gezellig avondje uit te zijn geweest met een vriendin, wordt de 18-jarige dochter van Esther Valk plotseling bedreigd door een groep van vijf mannen.

Rond 21.45 uur stapt haar dochter op de Dijkgraaf Grootweg op de fiets richting Enkhuizen. “Daar kwam er ineens een auto met gedimd licht achter haar rijden. Even later gingen ze naast haar rijden en vroegen die mannen waar ze woonde”, vertelt Esther aan NH.

Bedreigd
Haar dochter besluit de vijf mannen in de auto te negeren, maar die geven niet op. “Toen schreeuwden ze: “Als je je adres niet geeft, maken we je dood.” Daar schrok ze zo erg van dat ze in het grasveld is gaan zitten.” De wagen met Pools kenteken blijft echter rond het park hangen.

“Ze bleven schreeuwen dat ze er wel achter zouden komen waar ze woonde, dus toen heeft ze 112 gebeld.” Agenten brengen het meisje veilig thuis, maar de schrik zit er bij haar en haar moeder nog goed in. “We hebben allebei slecht geslapen vannacht en zij is doodsbang.”

Niets gevonden
De politie is met drie wagens op zoek gegaan naar de auto, maar heeft niets meer kunnen vinden. “Ik waardeer heel erg wat de politie voor mijn dochter heeft gedaan. Vandaag probeert ze wat bij te komen.” 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.