23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 05:01
Medemblik Actueel.

Op 22 mei 2016 is het zover! Korenbattle in Medemblik.

MEDEMBLIK – Wie gaat het korenfestival 2016 in Medemblik winnen? Wordt het Broadway uit Hoorn, Reaching Hand uit Enkhuizen of gaat Young Forever uit Grootebroek er met de eerste prijs vandoor? Of, wordt het toch Join’s Meeting uit Wieringerwerf dat de afgelopen jaren de meeste prijzen in Medemblik won of Equality die een thuiswedstrijd zingt?

Die vraag wordt op 22 mei rond 18.00 uur beantwoord na afloop van de 20ste editie van het Korenfestival Medemblik. Een bijzondere editie want dit jaar strijden de winnaars van de afgelopen 19 jaar tijdens the Battle om de felbegeerde eerste prijs. En het is duidelijk dat iedereen die wil winnen. De jury die dat gaat beslissen bestaat dit jaar uit niemand minder dan Regina Arbouw (muziekrecensente van het NHD) en de dirigenten Jan Laan (Avenhorn) en Jan Jaap Langereis (Alkmaar). Het Battle podium staat ter hoogte van het monument op de hoek Nieuwstraat/Breedstraat.

Maar the Battle is niet het enige evenement die dag. Op het tweede podium (dat voor het voormalig postkantoor op het Bagijnhof staat) krijgen de koren de gelegenheid gewoon ‘lekker te zingen’. Zonder jury, zonder prijzen. En verder zijn er op 22 mei op maar liefst 6 plaatsen in de stad straatoptredens van alle koren. In totaal komen er maar liefst 26 koren naar Medemblik. Dat zijn er meer dan ooit.

Maar dat is nog niet alles. Als klap op de vuurpijl eindigen we de dag met een spetterend optreden van niemand minder dan Sven Manshande (the Pianoman) o.a. bekend van de Booming Pianos. Hij gaat er samen met het publiek een feest van maken. Een knallende afsluiting van onze jubileumeditie.

Deze afterparty begint om half 6 en duurt tot een uur of 7. Sven treedt op de Kaasmarkt op met dank aan de horeca daar, die de afterparty mede mogelijk maakt.

Maar voor het zover is, is er in de binnenstad van Medemblik van alles te beleven. Zo is er op de Nieuwstraat een sport- en cultuurmarkt. Tijdens deze markt presenteren verschillende organisaties, musea en verenigingen zich aan het publiek. Op de Oosterhaven wordt, evenals vorige jaren, een creatiefmarkt gehouden. Een mooie gevarieerde markt waar niet alleen alles op creatief gebied te koop is maar ook workshops worden aangeboden. Tenslotte verzorgen de Muziekschool Oostelijk West-Friesland en Dansschool Moves Medemblik tussen 13.00 en 17.00 uur optredens op de Kaasmarkt.

Kortom als het weer meewerkt wordt het een prachtige dag.

De deelnemers aan the Battle zijn:

She Sings (Wognum), Cantabile (Andijk), Grenzenloos (Obdam), Evergreen (Avenhorn), Equality (Medemblik), Mixxt (Heerhugowaard), Four Winds (Oostwoud), Join’s Meeting (Wieringwerf), Otherwise (Culenborg), Young Forever (Grootebroek), Uptight (Hoorn), Ooker (Blokker), Reaching Hand (Enkhuizen) en Broadway (Hoorn).

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?