Medemblik Actueel.

HVC-directeur blijf topsalaris behouden, Medemblik staat alleen in de strijd.

MEDEMBLIK – Het gedoe over de torenhoge beloning van de HVC-directeur zal pas worden aangepast als de huidige directeur weggaat en er een nieuwe directeur wordt aangesteld.

De huidige directeur is in 2005 aangesteld en op dat moment was de Staatsdeelnemingbeleid van toepassing. Dit Staatsdeelnemingsbeleid is vastgesteld door de Tweede Kamer en biedt voor bedrijven als HVC een afgewogen beloning laat de gemeente Medemblik weten.

Lees ook: Directeur HVC krijgt ruim boven Balkenendenorm

De gemeente Medemblik laat verder weten dat: “De Wet Normering Topinkomens is aan de orde in een nieuwe situatie, bij de opvolging van de huidige directeur. De Raad van Commissarissen zal op dat moment opnieuw het beloningsbeleid ter vaststelling aan de Algemene Vergadering voorleggen. Tot op dat moment worden de bestaande beloningsafspraken gerespecteerd. Overigens is er begin 2015 door wethouder Hans Tigges het salaris van de directeur in de CAW-vergadering besproken. Er was toen unaniem geen steun voor het voorstel van wethouder Hans Tigges om de hoogte van het salaris aan de orde te stellen.

Lees ook: HVC-personeel gaat staken

Reageren via facebook