12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:37
Medemblik Actueel.

Wethouder Van Langen naar 80% wethouderschap

MEDEMBLIK – Wethouder Andrea van Langen van de gemeente Medemblik vraagt de raad of zij van 100% wethouderschap 80% wethouder kan worden. Op grond van artikel 36 van de gemeentewet kan de gemeenteraad besluiten om dit toe te staan.

De raad neemt hierover een besluit in de raadsvergadering van 19 december a.s. Wethouder Van Langen doet daarbij afstand van een eventueel recht op wachtgeld voor de 20% die ze minder gaat werken.

Ze verwacht hiermee een evenwicht te vinden tussen werk en privé. Eerder dit jaar droeg wethouder Van Langen een aantal onderwerpen uit haar portefeuille tijdelijk over aan haar collega’s vanwege gezondheidsredenen. 

Verdeling werkzaamheden

Wethouder Van Langen is – als de raad akkoord gaat – verantwoordelijk voor de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, herinrichting kop Nieuwstraat in Medemblik, Groenbeheer, Grondzaken, Openbare Ruimte (incl. riolering), Omgevingsdienst, Milieu

Er komt geen vervanger voor de 20%. De overige onderdelen van de oorspronkelijke portefeuille van wethouder Van Langen zijn als volgt verdeeld:

  • Burgemeester Frank Streng: Verkeer en Vervoer, Havens
  • Wethouder Dirk Kuipers: CAW, HVC, overdracht wegen
  • Wethouder Harry Nederpelt: Archeologie, Huisvesting buitenlandse werknemers, Uitbreiding bedrijven; Verblijfsrecreatie, Nutsvoorzieningen
  • Wethouder Joset Fit: Gemeentelijk Vastgoed

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?