6 C
Medemblik
27 november 2020 06:02
Medemblik Actueel.

IVN: Ontdek het Zanddepot West-Friesland

Regionieuws – Natuurliefhebbers kunnen zondag 24 april o.l.v. gidsen een rondwandeling maken door het terrein van het Staats Bos Beheer ten noorden van Grootebroek. Het Zanddepot ligt midden in de kleipolder en is een natte cel met rietvelden, plas-drasgebied en omsloten door bos. Met een afwijkende flora en fauna tov de omgeving. Tijdens de verkaveling was het een zandopslagplaats voor wegen die werden aangelegd. Gewoonlijk is dit gebied niet geopend voor het publiek.

Verzamelen om 14.00 uur bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk. De excursie is gratis en duurt zo’n anderhalf uur. In verband met de begroeiing wordt deelnemers aangeraden een lange broek en stevig schoeisel te dragen

Reageren via facebook