18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 20:37
Medemblik Actueel.

Budoschool Takken/Shi-Sen-Do oppermachtig bij het NK Jiu Jitsu 2016

Opperdoes – Dit weekend vond het Nederlands Jiu Jitsu Kampioenschap plaats in de Topsporthal in Almere. Het NK werd georganiseerd onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, en de zeer succesvolle school uit de gemeente Medemblik deed de concurrentie naar adem happen. 

Om deel te kunnen nemen aan het NK dienden de zelfverdedigingsatleten zich eerst  te kwalificeren in 4 “qualifiers” die gedurende het wedstrijdseizoen plaats vonden. Dit had ook effect op de wedstrijdploeg van de Shi-Sen-Do want van de 25 duo’s wisten er zich uiteindelijk 12 te plaatsen. Dit waren echter wel de duo’s die inmiddels ook al behoorlijk waren “gehard” bij Internationale toernooien. De wedstrijd jiu jitsuka’s die zowel judo, karate en aikido technieken beheersen, sloegen meedogenloos toe bij dit NK. Met 11 podiumplaatsen, waaronder 5 (!!) gouden plakken, werd er een absoluut record neergezet. Onderstaande geplaatste duo’s zien dat zij inmiddels toonaangevend zijn in Nederland;

 1. Romée Paardekooper & Nienke Pronk:               1ste   plaats Dames / Senioren (en prolongeren hiermee hun titel)
 2. Eady Roelandschap & Job Weel:                             1ste  plaats Mix / Aspiranten (en prolongeren hiermee hun titel)
 3. Liv Beezemer & Fenno Uijldert                                1ste plaats Mix / Senioren
 4. Fenno Uijldert & Floyd Knijn                                     1ste plaats Heren / Senioren
 5. Isaak Weel & Jochem Bos                                          1ste plaats Heren / Cadetten
 6. Shannon de Kroon & Eady Roelandschap            2e  plaats Dames / Senioren
 7. Ciska Niemeijer & Frank Beukers                            2e plaats Mix / Senioren
 8. Noah Rolvink & Lina van Dam:                                  2e plaats Mix / Aspiranten
 9. Anouschka Meurs & Lina van Dam                         3e plaats Dames / Aspiranten
 10. Alisha Sharojkina & Juul Dekker:                             3e plaats Dames / Cadetten
 11. Toine Meendering & Leon de Wit:                         3e plaats Heren / Cadetten

 

Jochem Bos, verreweg de jongste Duo Games deelnemer, lukte het om bij het NK debuut direct door te stoten naar goud met partner Isaak. Nienke Pronk & Romée Paardekooper verdedigden hun titel met verve en Fenno Uijldert werd de “Golden Boy” bij dit NK met maar liefst 2 gouden medailles.

In de evaluatie na afloop gaf hoofdcoach Robert Takken aan dat hij ongelofelijk trots is op dit team. “Het is écht niet normaal dat het ons is gelukt om zoveel prijzen binnen te slepen. We konden 50% van ons team niet inschrijven omdat deze duo’s zich niet wisten te kwalificeren maar ook hier zit nog een geweldig groei potentieel met veel talent en doorzettingsvermogen. Degene die zich wel wisten te plaatsen lieten ook onmiskenbaar zien waarom zij kwalificatie hadden afgedwongen want er is met leeuwenmoed gestreden op alle niveaus en ze verdienen allemaal ons diepste respect.

Het keiharde trainen is beloond met mooie prijzen en internationale kwalificatie punten. Zo zitten volgende week Liv Beezemer & Fenno Uijldert al weer in Parijs op uitnodiging van de Judo Bond Nederland en langzaam maar zeker komt de aansluiting met het Europese topniveau steeds dichterbij. Maar eerst gaan we dit geweldig succes vieren want het wedstrijdteam heeft echt op het juiste moment gepiekt met klinkende resultaten !”

Reageren via facebook