13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 08:31
Medemblik Actueel.

Artsen Spoedeisende Hulp willen harde maatregelen tegen overlast dronkenlappen

Regionieuws – Artsen die ’s nachts op de spoedeisende hulp werken zijn de overlast van dronkenlappen zat. De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) wil de verkoop van alcohol daarom verder aan banden leggen.

Een eigen landelijk onderzoek naar drankoverlast op de spoedeisende hulp moet meer inzicht in het probleem geven,meldt NH op haar website.

Lees ook: Ambulancepersoneel schiet straalbezopen fietser te hulp

In De Telegraaf van zondag zegt voorzitter Crispijn van den Brand van de NVSHA dat “er altijd veel aandacht is voor problemen met drugs. Maar in werkelijkheid is het alcoholprobleem vele malen groter.” Hij schat dat in de weekeinden meer dan de helft tot bijna twee derde van alle binnengebrachte patiënten in binnenstedelijke ziekenhuizen zwaar onder invloed van alcohol is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?