19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 13:26
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – komt de winter terug?

Medemblik – Dinsdag overdag trekken er wolkenvelden over, maar er is ook dikwijls zonneschijn en de kans op regen is klein. De maxima komen uit op waarden tussen 11 graden aan zee en 14 graden in het Gooi. De westen- tot noordwestenwind is matig, bij Texel en op het IJsselmeer vrij krachtig. Woensdag en donderdag blijft het droog, met geregeld zon, weinig wind en temperaturen omstreeks 13-14 graden.

Hogedrukgebied met het centrum boven de Britse Eilanden en een rug richting het midden van Europa zorgt voor stabilisatie en overwegend droog weer gedurende het eerste deel van de meerdaagse periode. Aan de zuid kant van dit hoog wordt de stroming tijdelijk oostelijk en op hoogte zuidoostelijk, waardoor er donderdag en vrijdag een fractie zachtere lucht opdringt. Zwakke storingen boven Frankrijk blijven waarschijnlijk net ten zuiden van ons land.

Aan het einde van de meerdaagse periode en gedurende de EPS periode ligt het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland en ontwikkeld zich boven Scandinavië een laag. Een noordwestelijke stroming voert dan in een cyclonale aanvoer aanzienlijk koudere lucht aan. Maandag lijkt er een aparte lagedrukkern over de Noordzee en ons land zuidoostwaarts te trekken. Gezien de koude bovenlucht vallen er dan (onweers)buien.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Di 50% 20% 7 12 nw 4
Wo 70% 10% 3 12 no 2
Do 50% 10% 3 15 no 3
Vr 40% 30% 6 11 noord 3
Za 40% 40% 5 10 noord 4
Zo 40% 80% 3 8 nw 4

Reageren via facebook