16.6 C
Medemblik
21 september 2020 11:50
Medemblik Actueel.

Enkhuizen in de ban van vergiftigde katten

Regionieuws – Elmo, de kat van Enkhuizenaar Barry van Dekken, mag de komende tijd niet naar buiten. Reden is de tragische dood van Barry’s jongste kat Snert, die afgelopen woensdag op straat van gif heeft gegeten. “We houden de deuren goed dicht, zodat ‘ie niet kan ontsnappen.”

De politie kondigde vandaag aan de dood van zeven Enkhuizer katten in de omgeving van De Laars en de Gerard Brandtweg te onderzoeken. Buurtbewoners en de dierenartsen van Dierenkliniek Enkhuizen vermoeden dat de dieren door een kwaadwillende buurtbewoner zijn vergiftigd. Feit is dat in de magen van enkele katten die het wel hebben gered roze korrels zijn gevonden.  

Lees ook: Dodental vergiftigde katten loopt op

“De buurvrouw zag ‘m als eerste liggen, toen ze met de hond ging lopen”, vertelt Barry. “Normaal ging Snert er altijd vandoor als hij de hond zag. Maar nu ging ‘ie niet weg. Toen had de buurvrouw zoiets van: dat klopt niet. Hij lag hier op straat raar te rollen. Toen ze dichterbij kwam zag ze dat er kwijl uit z’n mond kwam en dat hij grote pupillen had.”

Barry bracht Snert onmiddellijk naar de Dierenkliniek Enkhuizen. “De dierenarts heeft nog gedaan wat ze kon, maar hij was niet meer te redden. Helaas, niets meer aan te doen,” zegt Barry tegen NH.

Inmiddels heeft bezorgde buurtbewoner Dimitri Gazan A4’tjes met een waarschuwing verspreid. De katten die zijn overleden hebben volgens hem slakkengif gegeten. De grote vraag is of er daadwerkelijk een kattenhater actief is in de wijk. Ook Barry houdt die optie open. “Het wordt misschien bewust door iemand neergelegd. Of er is iemand aan het strooien die nog niet heeft meegekregen wat er is gebeurd.” 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?