Medemblik wil maximaal 80 vluchtelingen opvangen

Medemblik – De Provincie Noord-Holland moet nog een kleine 2500 extra noodopvangplaatsen voor de opvang van vluchtelingen realiseren. De meeste daarvan zullen op het voormalige legerterrein in Crailo worden gehuisvest maar de rest zal moeten worden verdeeld over de provincie Noord-Holland.

Het college gaat akkoord met de tussen het Rijk, de VNG en de provincies gemaakte afspraken over de opvang van vluchtelingen en het huisvesten van vergunninghouders. Dat houdt in dat West-Friesland vluchtelingen kleinschalig gaat huisvesten verdeelt over de diverse gemeenten in West-Friesland.

Lees ook: Veel blije gezichten bij de vluchtelingen tijdens het sporten

De verdeling gaat naar rato maar zal globaal betekenen dat er tussen de 16 tot 80 vluchtelingen per gemeente wordt opgevangen. Het exacte aantal voor Medemblk is dan ook nog niet definitief vast te stellen.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.