Medemblik Actueel.

Brugklas blog

Musical halleluja!, een verslag van Tea en Isabel van de Dijk

Medemblik – Als eerste moesten we natuurlijk auditie doen. Dat ging als volgt: we moesten een dansje, een paar liedjes en een soort toneelstukje leren voor de auditie. Bij meneer Terpstra moesten we zingen. Bij mevrouw van Egmond moesten we dansen. En bij meneer Schaeffer moesten we een soort toneelstukje doen met een andere leerling. Bij het zingen zongen we met zijn allen en ook een stukje alleen. Als je een solo wilde, moest je een aparte auditie aanvragen. Dan moest je een liedje a capella en een met begeleiding op de piano. Bij dans moesten we gewoon een dans doen met zijn allen voor de spiegel. En sommige leerlingen werden dan geroepen om alleen te dansen. Bij theater moesten we een bepaald soort kort toneelstukje doen met anderen en dan met verschillende emoties. En op basis van die audities gingen ze de rollen verdelen.

DSC_3492 (700x464)Na de audities werden we met z’n allen bij mekaar geroepen in de grote pauze. De leraren lazen namen op en die moesten met hun meekomen. De eerste groep kreeg te horen dat ze niet mochten meedoen aan de musical. Toen ze terug kwamen werden en nog meer namen geroepen maar dat waren er een heel stuk meer. Iedereen was heel gespannen, maar de kinderen die die keer geroepen werden mochten meedoen aan de musical. De kinderen die niet mee mochten doen waren natuurlijk niet blij, maar die mochten wel als figurant spelen. Sommige wouden dat en sommigen lieten het schieten.

Nadat alle rollen werden uitgedeeld moest er worden gerepeteerd en dat duurde ongeveer 8 maanden jaar. Het begon met de tekst leren en je liedje waar je in meezong of gewoon een solo had. Waar jij het meeste hulp voor nodig had werd je het meest mee geholpen, de dansers die gingen naar Mevrouw van Egmond en de zangers en zangeressen gingen naar Meneer Terpstra en de rest ging naar Meneer Schaeffer. En dan was het gewoon repeteren repeteren en nog eens repeteren

Alle weken daarna kwam er een leuke kans om te laten zien waar de musical over ging en hoe. Dat was op de Dijkeravond. Als alle acts waren geweest en de jury aan het beslissen was ging de musical groep een soort medley doen van liedjes uit de musical en was een groot suc6.

Toen we nog maar een paar weken hadden voordat de musical klaar moest zijn hadden we een soort van musical weekend waar we alle puntjes op de i zetten en de kleding aan gingen doen. Als alles goed verliep en de kleding was goed gingen we met z’n allen gezellig eten. Als we klaar waren deden we de musical helemaal vanaf het begin tot het eind.

De generale repetitie verliep niet volgens plan en was heel erg uitgelopen. De dagen daarna gingen we meteen al optreden en make up en haar werden gedaan. Ook al kon je niet zeggen of dat mooi was, want iedereen was een wortel. De musical ging veel beter dan de generale en de mensen waren trots op de kinderen en de mensen die meeholpen. Het was een groot succes en heel leuk om mee te doen!

Reageren via facebook