Medemblik Actueel.

Consultatiebureaus Wognum,Medemblik en Wervershoof blijven bestaan

MEDEMBLIK – Het GGD wil dat de consultatiebureaus in Wognum,Medemblik en Wervershoof hun huidige functie blijven behouden, de consultatiebureaus in Andijk en Abbekerk zullen worden omgezet in consultatiebureaus waar wordt gewerkt met inloopspreekuren.

De gemeente Medemblik heeft sinds het besluit van de GGD om de huisvestingskosten vanaf 1 januari 2017 door te bereken aan de gemeente niet voldoende financiële middelen om de vijf consultatiebureaus volledig open te houden. Ook moet er in het fors worden geïnvesteerd in de locatie Abbekerk om deze locatie te laten voldoen aan de huidige ARBO-eisen, dit gaat tussen de 70 en 100.000 euro kosten.

Dat juist Abbekerk en Andijk niet permanent open zijn maar teruggaan naar inloopspreekuren komt omdat deze twee consultatiebureaus een duidelijk lagere bezettingsgraad heeft, en om over te stappen op een inloopspreekuur kunnen beide lokaties wel blijven bestaan.  De dorpsraad Andijk heeft het plan opgevat om het consultatiebureau van Andijk onder te brengen bij een huisartsenpraktijk, gezondheids- of zorgcentrum maar de gemeente heeft al laten weten dat dit geen optie is omdat deze lokaties niet voldoen aan de eisen van een consultatiebureaus.  De eisen die aan consultatiebureaus worden gesteld zijn dusdanig hoog dat de kosten voor het nieuw inrichten van een consultatiebureau gelijk ligt aan die van een complete renovatie

Het college gaat de gemeeenteraad vragen akkoord te gaan met deze plannen.

Reageren via facebook