Nibbixwouder Wouter Mol 3e in Profronde van Noord-Holland

Nibbixwoud – “Op z’n Cancellara’s”, zo typeerde oud-prof Rob Harmeling de overwinnning van Mathias Westergaard in de zeventigste editie van de Ronde van Noord-Holland. De 22-jarige Deen was in de laatste vijf kilometer iedereen te slim af en hield Jim van den Berg uit Amsterdam en Wouter Mol uit Nibbixwoud eindigde op de derde plek.

Westergaard reed na 198 kilometer weg uit de kopgroep, die uit tien renners bestond. Bij dat tiental zaten zeven Nederlanders. De achtervolgers slaagden er in de laatste vijf kilometer niet meer in om de Deen terug te pakken.

De ronde werd gemaakt door de ploeg van Parkhotel Valkenburg. De Alkmaarse formatie was zowel bij de eerste grote groep van dertig renners als later bij de groep van zestien met alle acht renners vertegenwoordigd. Toch wist de ploeg van Paul Tabak hun aanwezigheid van voren niet in winst om te zetten. De 22-jarige Westergaard sloeg zijn slag bij de laatste omloop door Assendelft en schreef bovendien ook nog het sprintklassement op zijn naam door twee van de in totaal vijf sprints te winnen.

“Dit was de eerste keer dat ik deze wedstrijd reed en ik had van Deense teams gehoord dat het een moeilijke wedstrijd is met veel zijwind. Je moest hier van voren zitten om kans te maken op de overwinning”, zo had Westergaard zich laten vertellen. “Fantastisch dat ik hier win. We waren met een kopgroep van acht tot tien renners waarvan sommigen moe waren en er niet goed werd samengewerkt. Er was een aanval die niet leek te lukken en toen ben ik door gegaan,” vertelt de Deen aan de verslaggever van NH.

Het is pas de zevende keer in de historie dat een buitenlandse wielrenner deze oudste profronde van Nederland wint.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.