11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 10:58
Medemblik Actueel.

Huub Duijn (Foto:Veranda's Willems-Crelan)
Huub Duijn (Foto:Veranda's Willems-Crelan)

Wervershover Huub Duijn tweede in wielerkoers België

WERVERSHOOF – Wielrenner Huub Duijn (Veranda’s Willems-Crelan) uit Wervershoof is als tweede geëindigd in de Primus Classic in België. De winst in de eendagskoers ging naar een andere Nederlander, Taco van der Hoorn.

Van der Hoorn en Duijn maakten deel uit van een kopgroep die uit de greep van het jagende peloton wist te blijven in de Belgische eendagskoers. Van den Hoorn reed op het laatste rechte stuk naar de finish weg bij zijn medevluchters en kwam na 193 kilometer juichend over de streep in Boortmeerbeek. Dylan Groenewegen kon, ondanks de inspanningen van zijn ploegmaats van LottoNL-Jumbo om de koplopers te achterhalen, geen rol spelen doordat het geen massasprint werd, meldt NH Sport

Van der Hoorn volgt de Italiaanse sprinter Matteo Trentin op als winnaar van de Belgische koers, die ook wel bekend staat als de GP Impanis-Van Petegem. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij won onlangs ook al een etappe in de BinckBank Tour door Nederland en België. Dat deed hij op vrijwel identieke wijze als zaterdag in de Primus Classic. In de rit naar Antwerpen reed Van der Hoorn toen vlak voor de streep weg bij zijn medevluchters.

“Ik wist vooraf dat ik hier een goede uitslag kon gaan rijden”, zei Van der Hoorn. “Het was hopen dat ik in een mooi groepje zou komen en dat lukte. We hebben de laatste 10 kilometer echt volle bak gereden, waardoor we weer uitliepen op het peloton. We hebben het mooi uitgespeeld.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?