Schaakclub Revanche kampioen 3e klasse!

Wervershoof – Geheel onverwachts is Schaakclub Revanche uit Wervershoof kampioen geworden van de 3e klasse B.  Na verlies van de eerste 2 rondes zag het er slecht uit voor Revanche. Maar we herstelde ons goed met overwinningen op Degoschalm, De Pionier, Attaqueer en KTV. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden wij nog op de derde plaats, met een achterstand van één punt op de koplopers Purmerend 5 en Heerhugowaard 3.

Zelf moesten we het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Purmerend en dat werd een enerverende avond. Jan Kelder op bord 1 moest al snel genoegen nemen met remise. Hendrik had de pech dat hij een tegenstander trof met de hoogste rating. Hij hield het lang vol, maar verloor uiteindelijk toch. Jan Groen en Jaap Kool wisten beiden een remise uit het vuur te slepen.

Om nog kans te maken op de overwinning en daarmee op het kampioenschap, moesten de laatste twee partijen in winst worden omgezet. Rob van Gageldonk stond een groot deel van de partij wel beter, maar moest zeer secuur spelen om zijn partij uiteindelijk in winst om te kunnen zetten. Robin Sneeuw speelde een partij waarin echt van alles gebeurde tot de ‘tijdnoodfase’ en een ‘officieel protest’ toe. Uiteindelijk kwam hij toch als winnaar uit de bus en werd de wedstrijd met 3½ – 2½ gewonnen.

Naast onze eigen overwinning was het verder van belang dat ook Heerhugowaard zou verliezen. Onze buren uit Nibbixwoud, die hun laatste partij tegen hen speelde, verleende ons echter een prima ‘burendienst’ door hen met 2-4 te verslaan. Waarvoor uiteraard onze hartelijke dank!

Zo mogen we het volgend seizoen in de 2e klasse gaan proberen. Dat zal een hele opgave worden, omdat een team dan i.p.v. uit 6 uit 8 spelers moet bestaan. Maar we gaan vol vertrouwen deze nieuwe confrontatie aan.

Hulde aan het ‘vaste’ team dat bestaat uit Jan (2x), Rob, Robin, Jaap en Hendrik, maar natuurlijk ook voor de ‘invallers’ Wil, Okke, Nico, Harrie en Renate. Grote klasse!!!!!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.