GroenLinks: ‘5G brengt gezondheidsrisico’s voor mens, plant en dier met zich mee’

MEDEMBLIK – De GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van Medemblik wil van het college weten waarom het college ineens op andere gedachten is gebracht om toch tot uitrol van het 5G-netwerk over te gaan.

Tijdens de raadscommissie van afgelopen 14 november 2019 is er een rondetafelgesprek geweest waarin 5G werd besproken. Tijdens dit gesprek kwamen er gezondheidsrisico’s voor mens, plant en dier naar boven bij het 5G-netwerk. Na vragen van GroenLinks toonde het college toen terughoudendheid ten aanzien van de uitrol van dit netwerk in de gemeente Medemblik.

GroenLinks wil nu van het college niet alleen weten waarom ze overstag zijn gegaan maar ook wat zij gaan doen om de gezondheidsrisico’s voor inwoners, flora en fauna tot een minimum te beperken.

Reageren via facebook