Medemblik Actueel.

Rechtbank

Inwoner Andijk veroordeeld voor het wegrijden na veroorzaken ongeval

[adrotate group="2"]

Andijk – Een 40-jarige inwoner van Andijk is vanochtend door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een voorwaarlijke celstraf van 2 weken met een proeftijd van 3 jaar en een taakstraf van 30 uur met 4 maanden rijontzegging omdat hij was weggereden na een ongeval te hebben veroorzaakt.

De man verklaarde aan de rechter dat er helemaal niets klopt van wat de getuigen aan de politie hebben verteld. ,, Ik was niet dronken, ik bracht wel een straalbezopen vriend van een bruiloft terug naar zijn huis, toen het voorval plaats vond.”  Dat hij wegreed komt omdat, ,, ik bang werd van het agressieve gedrag van de mensen buiten om mijn auto, er werd een busje voor mijn auto gereden, iemand wilde mijn portier opentrekken en er sprong iemand op mijn motorkap,” vertelde de man aan de rechter.

De getuigenverklaringen vertelden een heel ander verhaal hield de Officier van justitie hem voor, ,, er reed zelfs iemand achter u die dacht dat u misschien wel onwel was geworden gezien uw rijgedrag.”

De Officier eiste daarom ook een celstraf van 2 weken voorwaarlijk met een proeftijd van 3 jaar, een rijontzegging van 4 maanden en een taakstraf van 30 uur.

De rechter veroordeelde de man comform de eis van de Officier van justitie.  De man zelf liet weten in hoger beroep te zullen gaan.

Reageren via facebook