Medemblik Actueel.

Celstraf na diefstal van scooter in Medemblik

MEDEMBLIK – Een bewoonster van de Nieuwstraat in Medemblik zag op 19 juni een jongeman schichtig bij een scooter staan. Ze pakte haar camera en ging foto’s maken. De man morrelde aan het stuurslot van de scooter en reed erop weg. Iemand herkende de dief op de foto’s. 

Vandaag moest de 20-jarige Brain van den B. uit Medemblik voorkomen bij de politierechter in Alkmaar voor deze diefstal, maar hij kwam niet opdagen. De rechter vond dat er genoeg bewijs tegen hem was en veroordeelde hem tot 2 weken celstraf, waarvan 12 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij nog een oude werkstraf van 40 uur gaan uitvoeren.

Toen de politie de Medemblikker op 2 juli in zijn kraag vatte, bekende hij de diefstal. Hij zou dit in een opwelling hebben gedaan en zei dat hij de scooter voor 300 euro had verkocht. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al vijf pagina’s strafblad. Hij heeft adhd en een lichte verstandelijke beperking. De reclassering adviseerde hem te berechten via het jeugdstrafrecht.

Lees ook: 20-jarige Medemblikker veroordeeld tot 40 uur taakstraf en 1 dag celstraf

Officier van justitie Van Bree zag voor dat laatste geen aanleiding en de rechter was het daarmee eens. De officier vond het jammer dat de verdachte niet aanwezig was, want hij was graag met hem in gesprek gegaan over de diefstal. Hij geloofde er niets van dat de Medemblikker in een impulsieve bui de scooter had gestolen. ,,Hier is kennis voor nodig, ook om zo’n scooter te verkopen.” Hij eiste 2 weken celstraf, waarvan een dag voorwaardelijk en het uitvoeren van de taakstraf van 40 uur.

De scooterdief heeft al twee dagen in voorarrest in de cel gezeten.

Reageren via facebook