In de spotlight Maart: Ontdek Polen

Medemblik – Hoe prachtig Polen is kwamen we tot ontdekking op het moment dat we het land moesten verlaten. Nederland werd onze nieuwe “plek op de wereld”. We hebben immers geen spijt achteraf want dankzij de verhuizing hebben we opnieuw “ons land” ontdekt en vervolgens zijn we met ons reisbureau “Ontdek Polen” gestart. “Ontdek Polen” is een kleinschalig reisbureau die uitstapjes naar Polen organiseert( Krakow, Wieliczka,Auschwitz-Birkenau, Zakopane).

We zijn afkomstig uit de regio Malopolska, precies uit Oświęcim (Auschwitz). Om onze geschiedenis van XX eeuw goed te begrijpen moet je juist daar geweest zijn. Krakow oftewel Krakau als historische hoofdstad met culturele sfeer is nog verder verbonden met onze geschiedenis. Van onze regio kennen we elke plek met zijn geschiedenis en bijzonderheden die erbij horen. Al deze kennis willen we met de Nederlanders delen.

Sinds 2013 organiseren wij reizen vanuit Nederland, wellicht wat kort ,maar lang genoeg om te weten dat dit werk ons heel veel plezier oplevert. Het starten van ons reisbureau was een spontane beslissing. Als eerste hebben we gemerkt dat de belangstelling voor Polen en onze cultuur in de vriendenkring toeneemt. Mensen stelden regelmatig vragen en als antwoord verwachten ze informatie over ons land. Het feit dat Polen centraal in Europa ligt was voor hun zeer interessant. Dankzij dit soort mensen zijn we met onze firma gestart en werken we steeds met passie en succes.

Via onze website kunt u een excursieboeken naar Zakopane of Krakau, volgens Zoover de beste Europese stedentrip in 2014 & 2015.Het doel van onze reis naar Polen is de provincie Malopolska (Klein Polen) die het mengsel van veel culturen is, waar de invloed van andere nationaliteiten zichtbaar wordt, maar tegelijkertijd de Poolse geschiedenis aanwezig is.   

Bezoek onze website: www.ontdekpolen.eu en boek onvergetelijke reis naar Polen.

Magdalena Gorka-Kornaś

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.