In The Spotlight: “Vlaar verhuist – “Klaar voor de toekomst in ons nieuwe pand!””

MEDEMBLIK – Het begon zo’n 28 jaar geleden in een bijkeuken in Midwoud, met het besturen van een stuw op afstand. Tegenwoordig zijn er alleen al in het werkgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ruim 1000 gemalen, stuwen en sluizen op afstand aan te sturen. Veel dankzij de techniek van Vlaar, dat besturingssystemen levert en ontwikkelt voor het bewaken, beheren en besturen van technische installaties voor waterbeheer. Per 2018 verhuist Vlaar naar een gloednieuw pand aan de Almereweg in Medemblik. Hein Bloemhof (algemeen directeur) en Jeroen Diekema (marketing & sales) hebben er zin in.

Het is een indrukwekkend gezicht, al die vierkante meters glas en ‘cortenstaal’. “Bij Vlaar werken we allemaal hard, we hebben een mooie club mensen. De meeste medewerkers gaan niet meer bij ons weg, dat is onze kracht. We vinden het belangrijk onze mensen een prettige werkomgeving te bieden.” Het pand heeft een mooie, industriële uitstraling die binnen wordt doorgevoerd, gecombineerd met een gezellige sfeer. “Banken in de vergaderruimtes, vloerkleden, natuurlijke materialen… We willen het huiskamergevoel creëren, zodat we ons hier echt thuis voelen.”

Ook duurzaamheid speelt een grote rol. Zo wordt er geen gas gebruikt voor de verwarming van het pand, maar zonnepanelen en een warmtepomp. “We gebruiken de nieuwste technieken en materialen. Cortenstaal is bijvoorbeeld heel duurzaam, en ijzersterk.” Voor de bouw en de inrichting zet Vlaar zoveel mogelijk Medemblikker ondernemers in. “ME-2 Architecten, Marubouw, oud-Medemblikker Simon Interieur, Tmpldesign voor de nieuwe huisstijl… We vinden het belangrijk de regionale economie te stimuleren.”

Trots
Jeroen en Hein zijn trots op wat ze hebben bereikt. “We zijn klein begonnen in Midwoud. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf dat staat als een huis. Goed gekwalificeerde mensen, mooie projecten; ons nieuwe pand past heel goed bij waar we nu staan en bij onze producten en diensten. Hier zijn we klaar voor de toekomst!”

Nieuwsgierig?
Op 25 januari 2018 van 16.00 tot 18.30 uur bent u van harte welkom tijdens de open dag.