In the Spotlight: Café de Post Midwoud – Het eerste jaar is omgevlogen

Precies een jaar terug vlogen de reclame-vliegtuigjes boven West-Friesland om te laten weten dat “Café De Post” in Midwoud was overgenomen door Danny en Monique. Nu, na het eerste jaar, kijken zij met veel trots en vooral plezier naar de resultaten. Het is keihard werken, maar de positieve feedback vanuit het dorp en inderdaad heel West-Friesland geeft de extra energie om het success te continueren. 

Danny en Monique wilden “Café De Post” weer een bruisend centrum voor het dorp en de wijde omgeving maken, zonder het dorpskarakter te verliezen. “Nou”,  zegt Danny, “nu na het eerste jaar mogen wij vaststellen dat dit goed is gelukt. Waar je goed op moet letten is dat je het zo veel verschillende groepen naar de zin wilt maken. Er is een heel verschil tussen de honderden fietsers die hier stoppen voor een kopje koffie of een dorpskermis of een muziekfestival voor heel West-Friesland”. 

NIEUW: OPLAADPALEN VOOR E-BIKES

“Ja”, vult Monique aan, “dat zijn wij ook verplicht aan de Stichting Sport en Cultuur onder wiens supervisie wij hier werken. En dat is zo mooi: ook zij zien wat wij allemaal ondernemen, en dat leidt dan weer tot actie van hun kant. Want met de uitbouw van het terras, direct langs het fietspad van de doorgaande fietsroute, heeft de Stichting maar liefst  8  oplaadpalen voor   e-bikes aangelegd! Zo zitten de fietsers uit heel West-Friesland aan vers gemalen bonen koffie met huisgemaakte appeltaart terwijl ook de batterijen van de fietsen gevuld worden. “Gratis en voor niks”.

SAMENWERKING

Alle succes blijkt gebaseerd op goede samenwerking met  veel belanghebbenden. Een grote groep vrijwilligers staat naast Danny en Monique, en allemaal willen zij hun bijdrage leveren. Danny kijkt Monique aan en zij knikt instemmend als hij zegt: “zonder al die vrijwilligers zouden wij nooit bereikt hebben wat nu tot stand is gebracht. Van de enorme organisatie van de dorpsveiling, of snertpop, de dorpskermissen, maar ook het sinterklaasfeest en er voor zorgen dat het gewoon de oefenplaats blijft van de lokale verenigingen. Het gaat om het totaal: iedereen moet het naar de zin hebben”. 

DAGSCHOTEL

Maar niet alleen de speciale evenementen kregen alle aandacht, ook de dagelijkse gang van zaken werd goed op z’n kop gezet. Nieuw was de sprong om van “Café De Post” ook een gezellig, makkelijk toegankelijk restaurant te maken. Met Danny zelf aan het hoofd kwam er een enthousiaste keukenbrigade.  En er kwam een mooie kaart met veel gevraagde menu’s en alles heel betaalbaar. Met als belangrijkste fundament een dagelijks wisselende “dagschotel” voor maar € 10,–!

“Dat is voor mij het grote gevecht”, zegt Danny, “ik wil uitsluitend top-kwaliteit maken waarbij ik de prijs laag wil houden. Maar liever lever ik op de marge wat in, als dat ik de kwaliteit geweld aan zou doen!”. En Monique vult stralend aan “dan is het zo leuk om de reacties van onze klanten te horen en te lezen op facebook. Iedereen krijgt in de gaten dat het de moeite waard is om bij ons te komen voor de dagschotel. Hele groepen spreken inmiddels af bijvoorbeeld om de verjaardag te vieren. Vooral als het warmer is en de mensen op het terras kunnen zitten zit het vaak vol”. “Nou”, zegt Danny, “met het opbouwen van die goede reputatie zullen de mensen ook de komende herft en winterperiode vaker bij ons komen voor de dagschotel. Er zijn veel forensen die het maar wat plezierig vinden dat zij een dag in de week niet zelf hoeven te koken en voor weinig geld hier terecht kunnen. Wat dat betreft zien wij nu al een sterke toename in het “afhalen” van de dagschotel, want dat kan natuurlijk ook”.

DE CATERING

Het is voor velen een bekend gezicht als de catering-wagen van “De Post” door de omgeving rijdt. Ook die moet steeds vaker uitrukken! Voor allerlei gelegenheden en op de meest bijzondere lokaties. “Dit is sterk toegenomen nadat een samenwerking tot stand kwam met “De Post Events”. Auto rallies,  fietstochten, boottochten, je kan het zo gek niet bedenken, en dat met “lunchen of dineren op locatie”.

DE TOEKOMST

Maar toch even de vraag: “hoe zien jullie de toekomst”? Danny en Monique kijken elkaar verwachtingsvol aan, maar ook met enige zorg. Monique kijkt naar Dylan en Yasmin, hun twee heerlijke kinderen. “Het is echt kei en keihard werken. Juist omdat het zo verschillend is kan je nooit op de automatische piloot aan het werk. Dat vraagt heel veel van ons. Wij maken naar verhouding wel heel veel “uren”. De balans met het gezinsleven is voor ons heel belangrijk. En ook dat onderstreept nog eens hoe dankbaar wij zijn dat er zoveel vrijwilligers zijn die ons steunen. Dat is echt voor onze gemeenschap uniek en wij zijn daar heel dankbaar voor. En dat mag ook wel eens gezegd worden: wij hebben met ons steeds  toenemend personeelsbestand een fantastisch team opgebouwd. Heerlijk om met elkaar te werken. En met dat geweldige team achter ons hopen wij van de zomer eindelijk ook eens een kleine vakantie te kunnen nemen, samen met de kinderen. De energie zullen wij nodig hebben, want het volgend jaar wacht al weer op ons, met, dat beloven wij, weer heel veel activiteiten…. en elke dag een andere dagschotel!

Reageren via facebook