Medemblik Actueel.

Korenfestival Medemblik grootser dan ooit

Medemblik – Het Korenfestival Medemblik bestaat 20 jaar! Dat vieren we op 22 mei 2016 met onder andere “The Battle”, een wedstrijd waarvoor alle koren zijn gevraagd die de afgelopen jaren ons korenfestival hebben gewonnen. De uitnodiging hiervoor hebben deze koren inmiddels ontvangen..

Het is wellicht leuk te weten dat we het korenfestival dit jaar in een nieuw jasje hebben gestoken. Er zijn dit keer niet één, maar twee hoofdpodiums. Eén voor The Battle. Daarop strijden de winnaars van de afgelopen jaren om de wisselbeker, een geldprijs van € 200,- en eeuwige roem. Op het tweede podium krijgen koren de gelegenheid gewoon “lekker te zingen”. Zonder jury, zonder prijzen. Koren die dat leuk vinden kunnen zich nog tot 5 maart aanmelden door een mailtje te sturen naar medemblikkorenfestival@gmail.com. En natuurlijk zijn er diverse plaatsen in de stad waar de (niet-gejureerde) straatoptredens voor de koren plaatsvinden!

Sport en Cultuur Markt

Onder het motto KORENfestival, sportief en cultureel! organiseren we op deze dag ook een Sport en Cultuur Markt op de Nieuwstraat. Tijdens deze markt bieden we organisaties, musea, verenigingen en clubs, in welke vorm dan ook, de gelegenheid zich te presenteren. Wellicht is uw programma voor het volgende seizoen al in grote lijnen klaar en wilt u het aanwezige publiek daarvan alvast een voorproefje geven. Dat kan!  Maar deze Sport en Cultuur Markt is natuurlijk ook de uitgelezen plek om meer bekendheid aan activiteiten te geven en nieuwe leden of donateurs te werven. De huurkosten voor een kraam voor deze markt is € 22,-. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar medemblikkorenfestival@gmail.com. Graag met als onderwerp Sport en Cultuur Markt. 

Creatiefmarkt

Evenals voorgaande jaren wordt er op de Oosterhaven ook dit jaar weer de Creatiefmarkt gehouden. Een mooie gevarieerde markt waar niet alleen van alles op creatief gebied te koop zal zijn, maar waar ook workshops worden aangeboden. Denk aan 3D kaarten, rokjes, kettingen, cadeau-taarten, babybornkleding. Dit is ook één van de plaatsen waar de straatoptredens worden gehouden! Een gezellige markt dus.

Doe je iets creatiefs en wil je dat graag laten zien en misschien zelfs wel iets verkopen? Huur een kraam. Alleen of samen met een vriend(in).

De huur van een kraam is € 22.-. Interesse? Stuur dan een mail naar margo.kalverboer@quicknet.nl

Reageren via facebook