25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 00:56
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing St. George 1 – Strandvogels 1

Onderdijk – Komende zondag gaat Strandvogels op bezoek in Spierdijk om daar tegen St. George te spelen. De promovendus kende een geweldige start in de 4e klasse en die werd beloond met de 1e periodetitel. In die eerste periode was St. George de ploeg die Strandvogels de eerste nederlaag toebracht. Het werd in Onderdijk in een spectaculaire wedstrijd 3-5 voor de Spierdijkers. Direct na het behalen van de eerste periodetitel leed St. George zijn eerste nederlaag, van Victoria O. werd met 2-1 verloren.

Tekst: v.v. Strandvogels

In de tweede periode presteert de ploeg van Frank Knijn matig. Er werd verloren van Victoria O., De Valken en Hauwert ’65, terwijl de duels tegen Sporting Andijk, RKEDO en Woudia een puntje opleverden. Alleen tegen Kwiek ’78 werd in deze periode gewonnen. Als gevolg van deze wat mindere resultaten is St. George op de ranglijst afgedaald naar de 8e plaats met 26 punten uit 15 duels. De wedstrijd van vorige week tegen HSV Sport 1889 werd afgelast, waardoor St. George nog altijd 3 verliespunten minder heeft dan Strandvogels.

St.George blijkt vooral verdedigend de zaakjes uitstekend op orde te hebben. Met 19 tegengoals is de defensie van de Spierdijkers de minst gepasseerde in de 4e klasse B. Wellicht dat dit een gevolg is van een wat meer defensief spelsysteem, want met 29 gemaakte goals is de voorhoede ook niet extreem productief. Maar wat blijft staan is dat St. George als gepromoveerde club gewoon aan een uitstekend seizoen bezig is en al een prijs op zak heeft.

Zo’n prijs wil Strandvogels ook graag en met de overwinningen op FC Medemblik en Oosthuizen heeft de ploeg daarom goede zaken gedaan. De aansluiting met de top van de ranglijst is er en dat is ook nodig want de enige prijzen die nog te verdelen zijn, zijn die van de 3e periode en de algehele titel. De wedstrijd tegen St. George is nog voor de 2e periode (die al voor Hauwert ’65 is), daarna begint de derde en laatste periode. Hopelijk gooien de weergoden geen roet in het eten, want in Spierdijk dient weer eens op gras aangetreden te worden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?