Medemblik Actueel.

Voetbal

FC Medemblik MO15-1 voetbalt in Den Helder, geen drie punten wel gebroken botten en meer leed.

MEDEMBLIK – Vol goede moed gingen wij naar Den Helder toe . Lotte was weer van de partij ondanks dat ze de afgelopen drie weken zeer ziek was. Grote klasse!! Een strijd om de 1e plek stond op het programma. Dat het een strijd zou worden dat bleek al gauw.

Een verslag van Frank Kroezen

Na 1 minuut stonden we al met 1-0 achter. Niet normaal zo snel als de tegenstander was. Dat had ik nog niet eerder gezien in onze klasse. In de 5e minuut viel Maud naeen te stevig duel. Gelukkig was er een huisarts in de buurt. Deze goede man constateerde al snel dat de schouder uit de kom lag. Wij gauw op weg naar het ziekenhuis. Dit is alles wat ik heb kunnen zien van de wedstrijd.

Na 25 minuten keiharde strijd had Noa een stevig duel. Hierbij is later gebleken dat zij haar pols heeft gebroken. Ook naar het ziekenhuis. Niet normaal zaten we daarmet twee meiden op de 1e hulp. Ik vraag me af of dat eerder is voorgekomen binnen de vereniging. Ik begrijp dat ook Anna-Eva niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. Ze heeft zeer veel pijn aan haar heupen.

Uit de verhalen heb ik begrepen dat de scheids het eigen team zat te coachen tijdens de wedstrijd. Onze meiden konden daar niets van zeggen dan kregen ze een grotemond van de scheids. Ook was er discussie over zijn beslissingen, maar dat wil ik het niet hebben.

Met dit verhaal wil ik even kwijt dat ik zeer trots ben op de meiden en de coaches hoe zij hier mee zijn omgegaan. Zeer veel zorg voor de ander en ze hebben het hoofdkoel gehouden. Ook in het ziekenhuis hebben Noa en Maud ze zich stoer gehouden. En dat zonder hun ouders!!!

U raadt het al we hebben de wedstrijd verloren met 5-1 en staan nu tweede. Maar bij ziek en zeer is dat bijzaak. Wat ik heb gezien :de meiden, ouders en hun coaches zijn een team en hebben oog voor elkaar. En dat is mooi om onderdeel van uitte maken.

Reageer op dit onderwerp

X