17.5 C
Medemblik
11 juli 2020 22:52
Medemblik Actueel.

Oekraïne referendum, minder stemhokjes dan normaal in de gemeente Medemblik

Medemblik – U mag binnenkort weer naar het stemhokje om uw stem uit te brengen of het verdrag met de Oekraïne wel of niet moet worden ondertekend door Nederland. Om alles in goede banen te leiden moet ook de gemeente Medemblik haar inwoners voldoende kans geven om haar stem uit te kunnen brengen en daarvoor plaatst de gemeente op diverse plaatsen stemhokjes.

Maar dit zullen minder zijn dan bij de reguliere verkiezingen. De reden hiervoor is dat er een veel lagere opkomst wordt verwacht maar ook is de lijst van voorkeuzes niet zo groot als bij verkiezingen. U kunt nu alleen kiezen uit Ja of Nee.

Woordvoerder van de gemeente Medemblik Arjan Dekker zegt tegen Medemblik Actueel dat: ” Gemeenten ontvangen een lagere vergoeding voor het organiseren van een referendum. Medemblik lost dat op door minder locaties in te richten, zodat er bijvoorbeeld minder mensen nodig zijn om ze te bemannen. Overigens zorgt Medemblik er voor dat de stemlocaties in verzorgingshuizen gehandhaafd blijven. Deze doelgroep is vaak minder mobiel, maar kan ook bij het referendum zijn stem uitbrengen. Daarnaast plaatst Medemblik op locaties waar drukte wordt verwacht kan worden omdat er minder locaties open zijn, meer stemhokjes dan gewoonlijk. Mocht het dus druk worden dan hoeven mensen toch niet lang te wachten, is de bedoeling.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?