20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:09
Medemblik Actueel.

Na 40 jaar V&D nu werkloos thuis, Wim(58) is het overkomen. (Video)

Regionieuws – Na liefst veertig jaar trouwe dienst zit de 58-jarige Wim van de Water nu werkloos thuis. Gisteren werd bekend dat zijn werkgever V&D geen doorstart zal maken en dus voorgoed uit het Nederlandse winkelbeeld verdwijnt. “Het begint nu echt in te dalen.”

Het was vandaag een onwerkelijke dag voor Obdammer Wim. “Die day after is echt heel erg moeilijk”, vertelt hij. Het feit dat hij een WW-uitkering heeft moeten aanvragen, valt hem zwaar. Omdat hij nog niet met pensioen mag, wil en kan, is Wim direct begonnen met solliciteren,zegt Wim tegen NH.

Op zijn cv prijkt echter maar één werkgever: V&D. “Ik ben na mijn school gelijk bij de V&D begonnen”, legt Wim uit. Binnen de filialen in Hoorn en Alkmaar heeft hij wel talloze functies bekleed, dus hij heeft op veel gebieden ervaring. Wim wil niets liever dan zo snel mogelijk aan de slag.

“Ik heb nog nooit een dag in de WW gezeten. Het voelt nu al raar dat ik thuiszit met een uitkering, dat is niets voor mij. Ik wil graag aan de gang, onder de mensen zijn en aan het werk.” En dus ging hij samen met onze verslaggever vandaag direct aan de slag:

Reageren via facebook