9.1 C
Medemblik
19 januari 2021 12:09
Medemblik Actueel.

Burger weet niet waar hij aan toe is bij eigen bijdrage Wmo

Medemblik breidt Wmo huishoudelijke hulp verder uit.

MEDEMBLIK – De voorwaarden om in aanmerking tot komen voor een toelage voor huishoudelijke hulp binnen de kaders van de Wmo worden in Medemblik uitgebreid.

Vanaf dit jaar komen ook huishoudens met kinderen met speciale behoeften, waarvan ouders overbelast dreigen te worden, in aanmerking voor de toelage. Dat geldt ook voor zogenoemde GGZ huishoudens en voor mensen na een ziekenhuisopname of revalidatie. Met de uitbreiding worden mantelzorgers ontlast en eigen redzaamheid van geïndiceerde inwoners vergroot. Het uurtarief voor de huishoudelijke toeslag is vastgesteld op € 23,25. Inwoners die gebruik maken van de regeling betalen een eigen bijdrage van vijf euro per uur. De regeling huishoudelijke hulp toelage wordt gezien als een goede impuls om inwoners te ondersteunen.”

De woordvoerder van de gemeente Medemblik zegt: ,,Met de uitbreiding worden mantelzorgers ontlast en eigen redzaamheid van geïndiceerde inwoners vergroot.” Het uurtarief voor de huishoudelijke toeslag is vastgesteld op € 23,25.

Inwoners die gebruik maken van de regeling betalen een eigen bijdrage van vijf euro per uur. De regeling huishoudelijke hulp toelage wordt gezien als een goede impuls om inwoners te ondersteunen.

Reageren via facebook