7.2 C
Medemblik
24 november 2020 02:22
Medemblik Actueel.

Irene Schouten negende in eindklassement NK Allround

Andijk – Met een negende plaats in de eindstand heeft Irene Schouten een prima prestatie geleverd. De korte afstanden zijn voor de marathonschaatser en wereldkampioene op de massastart tekort om echt voor de prijzen te kunnen meedoen. Irene moet het hebben van de 5 kilometer en de massastart.

Nederlands Kampioen werd zoals verwacht Antoinette de Jong voor Anouk van der Weijden en Linda de Vries. De klassementleidster ging de laatste afstand in met een voorsprong van 6,02 op haar voornaamste concurrente Annouk van der Weijden. De Jong haalde direct de angel uit de race door de regie te nemen. In de laatste ronden kwam Van der Weijden langszij, maar haar opponente bleef in de buurt: 7.04,55 om 7.05,93.

Dankzij haar derde plaats op de EK allround was De Jong al zeker van de WK allround in Berlijn. Van der Weijden en De Vries strijden bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger met de eerder geplaatste Marije Joling om het laatste WK-ticket.

Reageren via facebook