Medemblik Actueel.

Grote medaille-oogst Budoschool Takken/Shi-Sen-Do

Opperdoes – Dit weekend vond het Colin Kist Jiu Jitsu Kampioenschap plaats in Steenwijk. Dit toernooi, welke valt onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, is een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap en deze keer waren er ook jiu jitsuka’s uit heel Europa actief. Jiu Jitsuka’s zijn all-round zelfverdedigingssporters die judo, karate en aikidotechnieken beheersen.

De Budoschool uit de gemeente Medemblik heeft hele goede zaken gedaan en heel veel duo’s verschenen op het podium en werden er de nodige punten voor het NK en EK verdiend. Gemakkelijk ging dit zeker niet want de concurrentie uit het buitenland was zeer fors.

 1. Liv Beezemer & Fenno Uijldert:                              1ste plaats Mix-senioren
 2. Ryan Metselaar & Maartje Monas:                        1ste  plaats in competitie onder de 10 jaar
 3. Anna Bakker & Sophie Wilbrink:                              2e  plaats in dames competitie aspiranten
 4. Ciska Niemeijer & Frank Beukers:                          2e  plaats in mix competitie senioren
 5. Romée Paardekooper & Nienke Pronk:               2e  plaats in dames competitie junioren
 6. Lieke & Jochem Bos:                                                    2e plaats in competitie onder de 10 jaar
 7. Marisol Selders & Xanne v. Houwelingen            2e  plaats / dames onder de 12 jaar
 8. Eady Roelandschap & Job Weel:                             3e  plaats in Mix-competitie / internationaal
 9. Eady Roelandschap & Shannon de Kroon:          3e plaats senioren/mix & dames
 10. Emma Druijf & Anne Laan:                                         3e  plaats in dames competitie junioren
 11. Noah Rolvink & Kuba Trochimowicz:                     3e  plaats in heren competitie junioren
 12. Isaak Weel & Jochem Bos:                                         3e plaats / heren – jeugd onder 12 jaar
 13. Toine Meendering & Leon de Wit                          3e plaats / heren – jeugd onder 12 jaar
 14. Iris Dekker & Famke Monas:                                     3e plaats / dames – jeugd onder 12 jaar

De duo’s Willem de Ruig & Xanne van Houwelingen, Kelsey & Larissa Kip, Dirk & Lau Manshande, Juul Dekker & Alisha Sharojkina, Lina van Dam & Anouschka Meurs en Joost Kroezen & Thijs Foppen vielen net buiten het podium.

Hoofdcoach Robert Takken gaf na afloop aan tevreden te zijn. “We deden op alle niveaus goed mee, we beginnen nu ook internationale duo’s te verslaan, en veel duo’s hebben zich inmiddels gekwalificeerd voor het NK. We waren opnieuw de best scorende school van Nederland en dat is natuurlijk fantastisch. Ik zie ook veel persoonlijke groei bij onze duo’s en de onderlinge sfeer is erg goed. Ik sluit mijn ogen echter niet voor de verbeterpunten want die zijn er wel degelijk want de komende toernooien in het buitenland zijn erg zwaar en richting het NK moet een aantal zaken echt nog wel scherper. Maar laten we deze successen eerst gaan vieren want dit is natuurlijk een geweldige medaille-oogst”.

Reageren via facebook