Irene Schouten ongenaakbaar tijdens 15e KPN Marathon Cup

Andijk – Met een snoeiharde sprint wist Irene Schouten wederom een KPN Marathon Cup op haar naam te schrijven. Na haar succesvolle greep naar de macht tijdens het NK stond Irene weer voor het eerst op de schaatsen en wist direct de winst te pakken.

Tegen Schaatsen.nl vertelde Schouten “Francesca Lollobrigida is natuurlijk snel, maar daarnaast reed bij die ploeg ook een snelle Japanse mee. Die kun je niet laten wegrijden, want dan is het gebeurd. We moesten dus iets anders rijden.’’

Ondanks haar afwezigheid blijft Janneke Ensing gewoon leidster in het klassement van de KPN Marathon Cup. De rijdster uit Gieten bouwde de voorbije weken een respectabele voorsprong op. Ensing kan daardoor nog een stootje hebben.

Overige West-Friese Schaatsers

Yvonne Spigt wist als nr. 16 over de streep te komen, Kelly Schouten finishte op plaats 37 en de uit Opperdoes afkomstige Kristine Wijdenes finishte als de nummer 50.  In de tussenstand staat Kelly Schouten uit Zwaagdijk-Oost op plaats nr. 7, Irene Schouten op plaats 10, Yvonne Spigt op plaats 20 en Kristine Wijdenes op plaats 31. In het jongerenklassement staat Kelly Schouten op plaats 13 voor de uit Hoorn afkomstige Manon Dol.

In het KPN Marathon Cup Jongeren vinden wij Kelly Schouten terug op plaats 3 voor de uit Wervershoof afkomstige Eva Buurman op plaats 15 en Manon Dol uit Hoorn op plaats 27