23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 04:51
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Topsporters vertellen over hun opofferingen en succes

REGIO – Geert Schipper, Vera Koedooder, Robert Slippens, Bas Takken  hebben iets gemeen: ze zijn of waren topsporters. Hoe zijn ze zover gekomen en wat hebben ze allemaal daarvoor moeten doen? Op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur vertellen ze over hun tegenslagen, hun opofferingen en welke ondersteuning daarbij van belang is. Maar ook over hun successen. De sporters hopen met hun persoonlijke verhaal jonge sporters (en hun ouders) te inspireren en op weg te helpen hun eigen dromen waar te maken

Lions Club Opmeer en de Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer (SJJO) organiseren rond het thema topsport  een boeiende avond over TTopsport en alles wat daarmee verband houdten alles wat daarmee verband houdt op dinsdag 24 oktober in JC Pardoes  aan De Weijver 8a in Hoogwoud. Op deze avond zullen een aantal (ex-)-topsporters vertellen over hun ervaringen als topsporter. Dit zijn onder meer Geert Schipper, topatleet met beperking in de triatlon, die 2e werd op de laatste Paralympiscche spelen Spelen in Rio,  énen eveneens ook op de WK triatlon met beperking in 2017;

Robert Slippens gewezen  oud-topwielrenner, en nu bondscoach baanwielrennen; Vera Koedoder, ex-topwielrenster; en Ted Beers??, Bas Takken, super zwemtalent, die op de laatste Paralympiscche Spelen in Rio in de finale zwom op de 400 meter en  Ted Beers, ???fysiotherapeut bij Zorgperron (van blessure naar beter).

Ook zal de Stichting Talent United begeleidt  aanwezig zijn jonge topltalenten, zoals Melle van Ham – judo – vertelt hoe haar begeleiding eruit zieten geeft daarnaast inzicht in wat hun begeleiding inhoudt.

Op deze avond komen aan de orde:

  • Topsport, wat moet je er voor doen/laten?
  • Aan welke vooorwaarden moet je voldoen om succesvol te kunnen worden?
  • Welke faciliteiten zijn daarbij van belang?
  • Wat is het belang van een gezond lichaam en hoe houd je dat zo?
  • Welke opleiding/scholing past daarbij?
  • Wat zijn de mogelijkheden na de sportcarriéiëre?

Tot slot zal er ruimte zijn voor vragen vanuit de jeugd en is er een forumdiscussie.

Locatie: JC Pardoes, De Weijver 8a, 1708 MS Hoogwoud.

De toegang is gratis en de eerste consumptie is gratis.

Aanmelden via e-mail bij Joop van Ginkel jginkel@ziggo.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?