Medemblik kent geen gedupeerde bijstandsgerechtigden door rekenfout

MEDEMBLIK – Dit zegt het college naar aanleiding van vragen van Hart voor Medemblik. Eind maart werd bekend dat er een fout in de landelijke rekentool zat, waarmee het bedrag wordt vastgesteld, waarop wettelijk beslag gelegd mag worden bij schulden. Volgens een document van Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders gaat het om een bedrag van 54 euro, waarop onterecht beslag is gelegd.

10.000 tot 15.000 bijstandsgerechtigden met schulden is er beslag gelegd op meer geld dan wettelijk is toegestaan. Dit komt mogelijk door een fout bij 200 gemeenten. Het gaat om 2 zaken: de beslagvrije voet en de vakantietoeslag. In Hoorn gaat het om mogelijk 124 Hoornse bijstandsgerechtigden met schulden gedupeerd door rekenfout.

Hart voor Medemblik stelde hierop vragen aan het college van de gemeente Medemblik over hoeveel inwoners van de gemeente Medemblik hiermee te maken hebben, en hoe het college dit gaat oppakken en wat de gevolgen zijn.

Maar gelukkig voor de bijstandsgerechtigden zijn in de gemeente Medemblik geen meldingen geweest over deze rekenfout waardoor deze groep mensen te weinig uitkering hebben gekregen.

Reageren via facebook