Groene sportveldenplan Medemblik heeft meerderheid gemeenteraad

MEDEMBLIK – Tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag werd duidelijk dat de harmonisatie van de sportvelden brede steun krijgt van de fracties in de gemeenteraad.

Een hamerstuk zal het niet worden omdat een paar fracties nog denken om een amendement in te dienen waaronder GemeenteBelangen.

Fractievoorzitter Luiten Plekker zegt tegen Medemblik Actueel: ,,GemeenteBelangen is blij dat er een afrondend besluit ligt, dat een gelijkwaardige basis voor de toekomst biedt voor alle sportverenigingen met groene sportvelden. Wel zal GemeenteBelangen dus een amendement tijdens de raadsvergadering indienen. Dit zal niet tot een wijziging van het eindbeeld leiden, maar wel in een langzamer tempo voor verenigingen die meer dan 25% extra moeten gaan betalen. Hierbij zou volgens GemeenteBelangen geen ingroeimodel van drie jaar moeten gelden (zoals het college voorstelt), maar daar moeten we vijf jaar voor nemen. Dat geeft de verenigingen ook meer tijd en rust om hier naar toe te werken. Het betreft de verenigingen vv Zwaagdijk, Spartanen, VVW en Strandvogels.

Alles draait om een éénmalige bijdrage om van drie naar vijf jaar te gaan en wat naar verwachten enkele duizenden euro’s gaat kosten dat gedekt kan worden uit de algemene reserves.

Tijdens de aankomende raadsvergadering op 11 mei, zal GemeenteBelangen met een wijzigingsvoorstel komen.

Reageren via facebook