Microsoft stapt af van drinkwater om datacenter te koelen

MIDDENMEER – Microsoft gaat haar datacenter koelen met regenwater dat wordt opgevangen op de daken en daarna hergebruikt gaat worden als koelwater voor haar datacenter in Middenmeer.

Microsoft laat weten dat het bedrijf het gedoe over het gebruik van drinkwater zwaar overdreven vind omdat zij enkel koelwater gebruikt op dagen dat het warmer is dan 24 graden, alle overige daten wordt gebruik gemaakt van luchtkoeling in de datacenters.

Rob Elsinga van Microsoft Nederland zegt tegen EenVandaag: “We willen onze footprint beperken. We willen zowel waterpositief als CO2-negatief zijn. Datacenters zijn juist de aanjager van dit soort innovaties. Juist door dit soort initiatieven, maakt dat we kunnen versnellen bij dit soort technieken.”

Als voorbeeld voor het hergebruiken van regenwater wijst Elsinga op de kassen op Agriport die ook regenwater opvangen in een bassin. Dit wil Microsoft ook gaan doen, ze hebben al een groot waterbassin en als die vol is gaat dat de grond in en als er een droge warme periode aanbreekt wordt het weer uit de grond gehaald..

Reageren via facebook