Mooie derde plaats Kay Schipper op de marathon in Medemblik

MEDEMBLIK – Het was centimeters werk, maar Marthijn Mulder wist als eerste zijn skeelers over de streep te drukken tijdens de KNSB Marathon op de skeelerbaan van Medemblik, met vlak daarachter Casper de Gier (2e) en Kay Schipper (3e).

Leek het er in eerste instantie niet op dat het op een massasprint zou uitlopen, Ronald Haasjes en Bart Hoolwerf gingen een lange ontsnapping aan en bleven vrijwel de hele race vooruit met zijn tweetjes, maar het peloton dacht er toch anders over. Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra begonnen aan de kop van het peloton te sleuren om zo te voorkomen dat de twee een ronde voorsprong konden nemen. Daarna was het beste er wel af bij de twee en werden ze weer snel ingelopen door het aanstormde peloton.

Toen de finale aanbrak gingen de mannen van Jumbo-Visma aan de leiding waar de sprint werd aangetrokken door Casper de Gier, maar met een ultieme krachtsinspanning wist Marthijn Mulder zijn teamgenoot te verschalken en pakte de zege met Kay Schipper op maar enkele centimeters achterstand op Casper de Gier op plaats 3.

Voor Kay Schipper is de zaterdag een stuk beter verlopen dan de vrijdag in Wervershoof waar hij niet kon meestrijden om de prijzen. Naast de derde plaats op de marathon won Kay Schipper de One Lap op de baan in Medemblik.

De overige sporters uit de gemeente Medemblik eindigden op plaats 9 (Ivo de la Porte), 12 (Twan Berlijn), 21 (Rick Schipper), Maik Stam uit Hoorn eindigde als 20e.

Reageren via facebook