‘Ik ben zo blij dat we weer langer open mogen met de terrassen’

MEDEMBLIK – Joyce Ligthart van Eetcafé Rumours aan de Nieuwstraat liet duidelijk merken erg blij te zijn dat zij nu langer open mogen. Al is om 06.00 uur open gaan geen optie, ‘Ik ga wel eerder open dan 12 uur, vermoedelijk rond 10.00 uur ’s ochtends,’  zegt Joyce Ligthart tegen Medemblik Actueel.

Ook overwegend zeer positieve reacties bij de andere horecagelegenheden in de gemeente Medemblik die een terras hebben over de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen.  Nu is het afwachten tot 3 juni als het kabinet dan gaat beslissen of de deuren van de horecagelegenheden ook weer onder voorwaarden open mogen.

Maar ook bij de sportverenigingen werd met gejuich de heropening van de terrassen ontvangen. De sportverenigingen halen veel van hun inkomsten uit de omzet van de kantines en daarbij is een terras ook een belangrijke bron van inkomsten. Wel moeten de sportverenigingen aan strenge voorwaarden voldoen om het terras weer te openen.

Foto: Pascal van As

Reageren via facebook