Noodkreet ondernemers Nieuwstraat en Kaasmarkt Medemblik

MEDEMBLIK – Een groep ondernemers aan de Nieuwstraat en Kaasmarkt laat een noodkreet horen richting het college en de gemeenteraad van Medemblik. Door de coronacrisis mogen horecaondernemers hun terrassen op stoepen en parkeerplaatsen plaatsen en daar zit volgens de ondernemer ook het probleem.

In een brief aan de gemeenteraad en college schrijven de ondernemers: ‘Dit jaar is de detailhandel ook dicht geweest en voorzien wij een probleem als het gaat om parkeerplaatsen, die zijn namelijk hard nodig om de detailhandel klanten een plaats te geven voor een winkelbezoek. Vergeet hierbij niet de regiofunctie van Medemblik, de toeristen die Medemblik niet alleen voor een horecabezoek bezoeken, de slecht weer dagen waarbij terrassen niet gebruikt worden en de ochtend en begin middag gedeeltes als de horeca nog niet open is.

Door het uitbreiden van de terrassen neemt automatisch de toch al krap bemeten hoeveelheid parkeerplaatsen in de Nieuwstraat af waardoor klanten wegblijven die normaal de detailhandel op de Kaasmarkt en Nieuwstraat bezochten.

De groep ondernemers willen nu dat de gemeente Medemblik de detailhandel dezelfde prioriteit geeft als de horeca in Medemblik. ‘Medemblik is op de langere termijn zeker niet geholpen met een winkelstraat waar weinig winkels zijn en verliest daarbij ook de regionale aantrekkingskracht,’ aldus de ondernemers.

De ondernemers wijzen op het buiten presenteren van hun producten dat vanwege allerlei diefstal gevoelige zaken niet mogelijk is en daarom het ook niet mogelijk is om een pasklaar plan te maken om de omzet van de ondernemers te ondersteunen, volgens de ondernemers is de detailhandel winkelgebonden, en dat juist de parkeerplaatsen die nu in beslag worden genomen door de horeca 1 van de grootste motoren is achter de omzet van de detailhandel in de Nieuwstraat.

Lees ook: De terrassen zijn weer open, en de mensen weten ze weer te vinden ook

Foto: Pascal van As