8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:47
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis jaagt op ontslagen personeel MC Groep ziekenhuizen

HOORN – De één zijn dood is de ander zijn brood luidt het spreekwoord en dat gaat zeker op voor het Westfriesgasthuis in Hoorn en het Waterlandziekenhuis in Purmerend die dit jaar afkoersen op een megaverlies van 9 miljoen euro mede door de torenhoge kosten die het inhuur van personeel met zich mee brengt.

Nu het Slotervaart vrijwel zeker definitef de deuren gaat sluiten zijn beide ziekenhuizen er als de kippen bij om via het netwerkorganisatie voor personeel dat werkzaam is in de zorg deze mensen naar zich toe te trekken om zo het dure uitzendpersoneel te kunnen afstoten. In 2018 waren de loonkosten voor deze groep ruim 3 miljoen euro een veelvoud van wat vast personeel kost.

Helemaal afscheid nemen van ‘duur’ inhuurpersoneel zal niet lukken maar voor het grootste deel van deze groep zal afscheid kunnen gaan worden genomen. Ook de andere ziekenhuizen in de provincie zijn er als de kippen bij om personeel van het failliete Slotervaart ziekenhuis te ronselen om ook zo afscheid te kunnen gaan nemen van het dure uitzendpersoneel.

Om ook in de toekomst gewaarborgd te zijn van voldoende personeel zet het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis vol in op het opleiden van personeel, hiervoor zal er meer geld worden vrijgemaakt om deze opleidingsplekken te creeëren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?