VanWyck in Theaterkerk Hemels

TWISK – Met haar warme stem, sterke teksten en donkere folk was de eerste EP van VanWyck  al een kleine sensatie op internationale muziekblogs. Critici vergeleken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nathalie Merchant en Laura Marling. “Exquisite songwriting” oordeelde de Amerikaanse DJ Chris Douridas van KCRW. “Sounds to warm the coldest of hearts.” schreef het Engelse Fresh on the Net.

VanWyck besloot hierop een jaar lang wekelijks een nieuw nummer te schrijven. Sommige nummers werden opgenomen met volledige band in de studio, sommigen met alleen een gitaar in een slaapkamer en sommigen tijdens een repetitie aan de keukentafel. Als gevolg hiervan verscheen het prachtige album ‘An Average woman’ compleet met vijf sterren in het Algemeen Dagblad, een 8,5 in Heaven en een streaming premiere bij het Amerikaanse Blog Bluegrass Situation.

VanWyck toerde door heel Nederland, speelde in Zweden in dezelfde reeks als Ane Brun en deed mee aan de muzikale helden voorstelling in De Kleine Komedie in Amsterdam. Het Parool noemde haar ‘de absolute revelatie van de avond’.

Reageren via facebook