Tweemaal cabaret in Wadway

WADWAY – Op zaterdag 13 april biedt theaterkerk Wadway u een dubbel cabaretprogramma aan. Voor de pauze is er Lonneke Dort     met haar voorstelling Want laten we wel wezen. Na de pauze gevolgd door Maarten van den Berg met zijn performance Alleen pinguïns zijn zwart-wit. Aanvang is om 20.30 uur. Alle info en kaarten zie www.theaterkerkwadway.nl

Lonneke Dort heeft de juryprijs van het AKF Sonneveldprijs 2017gewonnen. Zij staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Met sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds ongekend spannend te houden.

Maarten van den Berg – Alleen pinquins zijn zwart/wit

Als Maarten van den Berg loopt, loopt hij als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij hem binnen drie zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten zijn ouders (beiden dominee) hem tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen. Maarten schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.

[signoff]

Reageren via facebook