Hoe versnel je de PCB assemblage?

INGEZONDEN MEDEDELING – PCB assemblage is nodig voor het creëren van computers, elektronica en machines. Zonder de PCB’s werkt het apparaat niet. Veel bedrijven van deze eindproducten willen de time-to-market van hun PCB’s versnellen door de assemblage te bespoedigen, zonder af te doen van de kwaliteit van de PCB’s. PCB’s maken lijkt eenvoudig.

Echter worden de ontwerpen hiervan steeds complexer doordat ze bijvoorbeeld kleiner moeten zijn of meerdere functies moeten bekleden. PCB assemblage wordt vaak uitbesteed aan bedrijven die dit in handen hebben. In dit artikel leggen we meer over PCB assemblage uit en hoe dit proces versneld wordt.

PCB layout ontwikkelen

De eerste stap bij het maken van nieuwe PCB’s is het maken van het schematische ontwerp. Hierbij worden de juiste componenten gekozen.

De gekozen componenten, met de daarbij bijbehorende footprints, worden op de top en bottem geplaatst. Door middel van een schematekening worden alle componenten op de juiste wijze met elkaar verbonden.

Als de lay-out compleet is, wordt er nogmaals gecheckt of de print overeenkomt met het schematisch ontwerp.

Zodra het PCB-ontwerp volledig is voltooid en alle specificaties zijn gekend, wordt de assemblage gestart. Er zijn twee methodes om PCB’s te assembleren.

Wat is Surface mounting (SMT)?

Surface-mount technology (SMT) is een methode waarbij elektrische componenten direct gemonteerd worden op de surface van een PCB.

Een elektrisch onderdeel dat op deze manier is gemonteerd, wordt een Surface Mount Device (SMD) genoemd. Deze methode komt het meest voor bij de productie van PCB’s. 

Wat is Through-hole (THT)?

Through-hole-technologie, verwijst naar het montageschema dat wordt gebruikt voor elektronische componenten waarbij kabels (bevestigingspinnen) op de componenten worden gebruikt. Deze worden in gaten gestoken die in PCB’s zijn geboord en aan pads worden gesoldeerd.

De PCB assemblage versnellen

Wanneer je sneller PCB’s wilt assembleren, is het niet nodig om naar het buitenland te gaan. Een bedrijf met jarenlange ervaring, een groot netwerk en verzorging van het gehele proces, zorgt er al snel voor dat de assemblage van PCB’s sneller verloopt. Ervaring, kennis en vaardigheden zorgen voor een gestroomlijnde assemblage, waardoor een productiebedrijf van elektronische producten sneller zijn PCB’s verkrijgt.

Behoud de kwaliteit

Niet enkel de snelheid is van belang. Bedrijven verwachten vandaag de dag dat de PCB’s van dergelijke kwaliteit zijn.

Je behoudt de kwaliteit van de PCB’s wanneer je een gestroomlijnd proces in acht neemt en betrouwbare tests en controles na de productie runt. Verschillende testmethodes zoals ICT (In Circuit Testing), FPT (Flying Probe Testing), AOI (Automated Optical Testing), Boundary scans alsmede het uitvoeren van functionele testen zijn een onderdeel van het proces.

 

Conclusie

Produceer je dus elektronische eindproducten en wil je kwalitatieve en perfect afgestemde PCB’s? Kies dan voor Confed:

 

  • ervaring heeft;
  • een groot netwerk heeft;
  • het gehele proces van A tot Z in handen heeft;
  • een gestroomlijnde productie hanteert (zo bespaar jij kosten en tijd).

 

Wil je zeker zijn van een snelle en kwalitatieve PCB assemblage? Met een no-nonsense-mentaliteit leveren wij onze klanten one-stop-service en producten van de hoogste kwaliteit. Dit doen wij met veel plezier en met kundige, gemotiveerde medewerkers. Neem gerust contact met ons op.