Wethouder Andrea van Langen: ‘Als wethouder zet ik me in om Tiny Houses te realiseren.’

MEDEMBLIK – Begin maart verscheen in de Andijker een column van wethouder Andrea van langen waarin zij haar persoonlijke mening gaf over Tiny Houses en over de bewoners van deze woningen die zij omschreef als een ‘groepje mensen’ met ‘idealistische motieven.’ Hierop stelde Luiten Plekker van GemeenteBelangen enkele vragen aan de wethouder.

Wethouder Andrea van Langen zegt in een reactie dat dit op persoonlijke titel is gedaan en niet uit haar functie als wethouder van de gemeente Medemblik, als wethouder zet zij zich volledig in om Tiny Houses te realiseren in de gemeente Medemblik.  Luiten Plekker vond dat door de opmerking van de wethouder deze groep mensen als tweederangs burgers werden weggezet. Volgens wethouder van Langen is dit helemaal niet het geval, zij bedoelde dat door het beperkte woonoppervlakte deze woningen niet voor iedere doelgroep geschikt is.

Ondertussen is de gemeente in overleg met de betrokkenen en zijn er al twee initiatieven ingediend voor het Zeehoekterrein in Wervershoof. Voor 29 april is er een rondetafel gesprek gepland voor andere ontwikkelingen op het Zeehoekterrein. Ook is het terrein van de voormalige voetbalclub Asonia in Andijk een optie voor Tiny Houses.

Reageren via facebook