Medemblik Actueel.

Politiek

HVC verhoogde de tarieven ondanks veel hogere inkomsten

MEDEMBLIK – Toen in 2014 de oranje afvalcontainers werden ingevoerd door HVC werd er vanuit gegaan dat de opbrengst van deze containers ± 1 miljoen euro zou zijn waardoor HVC in 10 jaar tijd de aanschaf en afschrijving van deze oranje containers over 10 jaar kon laten verlopen.

Nu blijkt dat al vrij snel na de invoering van de oranje containers de opbrengst veel hoger te liggen dan gedacht en in 2017 was dit zelfs al opgelopen naar 3,4 miljoen euro terwijl ondertussen HVC de tarieven aan de gemeentes maar bleef verhogen.

In de periode van 2014 tot en met 2018 is de afvalstoffenheffing zelfs vele procenten verhoogd ondanks dus de hogere inkomsten door de komst van de oranje afvalcontainer.

De VVD in Medemblik wil wel eens weten waarom sinds de invoering van de oranje afvalcontainer deze extra inkomensten niet ten goede zijn gekomen richting de burgers, een lagere rekening en wil dat HVC dit voordeel met terugwerkende kracht alsnog gaat verrekenen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook