10.4 C
Medemblik
11 juli 2020 02:57
Medemblik Actueel.

Informatieavonden energie besparen in een jaren 80 woning

MEDEMBLIK- De gemeente Medemblik heeft samen met het Duurzaam Bouwloket een stappenplan opgesteld om jaren 80 woningen energiezuiniger te maken. Recent ontvingen ruim tweeduizend woningeigenaren uit de gemeente een brief met daarin een uitnodiging. Er worden in totaal drie informatieavonden op verschillende plekken in de gemeente georganiseerd waarin het stappenplan wordt gepresenteerd. Voor inwoners die niet kunnen komen is er een online versie beschikbaar. 

De gemeente merkt dat steeds meer huiseigenaren geïnteresseerd zijn in het verduurzamen en energiezuinig(er) maken van hun huis. Toch blijft dat vaak maatwerk, en is bijvoorbeeld het bouwjaar van een woning erg bepalend voor de beschikbare maatregelen. Daarom is het huidige stappenplan specifiek gericht op jaren 80 woningen. En wie denkt dat er gelijk rigoureus verbouwd moet worden om de meter langzamer te laten draaien heeft het mis: het stappenplan voorziet in grote en kleine stappen en daarmee ook voor bijbehorende portemonnees.

In het stappenplan staat aangegeven welke maatregelen inwoners van jaren 80 woningen kunnen treffen om de energieprestatie van hun woning te verbeteren. Daarbij hoort ook de verwachte investering en – niet onbelangrijk – de verwachte besparing op de energiekosten. Er worden drie (gratis toegankelijke) avonden georganiseerd:

  • Dinsdagavond 12 maart, inloop 19:15, Café Stam in Wognum (Raadhuisstraat 3).
  • Maandagavond 18 maart, inloop 19:15, Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof (Kerkelaantje 1).
  • Donderdagavond 21 maart, inloop 19:15, Dorpshuis De Torenschouw in Opperdoes (Torenstraat 17).

Programma

19:15 uur         Inloop

19:30 uur         Opening door wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt

19:40 uur         Presentatie van het stappenplan voor een jaren 80 woning

20:20 uur         Workshops over duurzaamheidsmaatregelen

20:50 uur         Subsidies en leningen op het gebied van duurzaam verbouwen

21:00 uur         Vragen en afsluiting

Aanmelden

Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl o.v.v. naam, adres en de gewenste datum. Het stappenplan is ook online te bekijken op www.duurzaambouwloket.nl/jaren80.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?