Corona update gemeente Medemblik 6 april, een flinke daling aantal Covid-19 besmettingen

MEDEMBLIK – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Medemblik 7 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, 16 minder dan maandag en de laagste waarde sinds maanden waardoor het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners uitkomt op 15,5 wat 35,5 minder is dan maandag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

Ook in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de cijfers flink naar beneden gegaan, de afgelopen 24 uur zijn 172 mensen positief getest op het Covid-19 virus en zijn er geen sterfgevallen gemeld en zijn er maar 3 ziekenhuisopnames gemeld. Het risiconiveau blijft zeer hoog.

Ook landelijk zijn de cijfers flink gedaald al moet er rekening worden gehouden met het lange paasweekend waardoor er minder testen zijn afgenomen. Landelijk werden de afgelopen 24 uur 5.592 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er in Nederland nu 153.621 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal is ook flink gedaald naar 1,01 en zit dus nog maar nipt boven de grens van 1 die zo belangrijk is om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen.

Wel zijn er meer mensen overleden de afgelopen 24 uur, het RIVM meldt 20 sterfgevallen als gevolg van een Covid-19 besmetting. In de ziekenhuizen in Nederland zijn de afgelopen 24 uur 212 mensen opgenomen waarvan 53 op de intensive cares.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 7 positief geteste inwoners, 16 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 1 positief geteste inwoner, 3 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 8 positief geteste inwoners, 2 meer dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 20 positief geteste inwoners, 1 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 2 ziekenhuisopnames
  • Drechterland: 3 positief geteste inwoners, 2 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 3  positief geteste inwoners, 5 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 3 positief geteste inwoners, 3 meer dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.909,446 vaccins geplaatst waarvan 1.919.046 door de GGD’s in Nederland, 108.601 door de ziekenhuizen, 550.025 door de langdurige zorginstellingen en 331.774 door de huisartsenpraktijken.

Reageren via facebook