VVD wil dat ook Irene Schouten gaat worden ondersteund door het Topsportfonds Medemblik

ANDIJK – Ze grossierde het afgelopen schaatsseizoen in gouden, zilveren en bronzen medailles, werd Nederlands, Europees én Wereldkampioen en toch wordt zij volgens Tom Beerepoot van de VVD in Medemblik niet ondersteund door het Topsportfonds van de gemeente Medemblik.

In november 2020 nam de gemeenteraad een amendement aan waarin het college werd opgeroepen om het Topsportfonds van de gemeente Medemblik te verhogen met 5000 euro zodat ook de topsporters van de buitencategorie, waar dus ook Irene Schouten onder valt, financieel te steunen.

Tom Beerepoot wil nu van het college weten of er al een overeenkomst met Irene Schouten tot stand is gekomen of dat dit nog moet gebeuren en als dit nog moet gebeuren wanneer dit dan gaat gebeuren.. Maar Tom Beerepoot wil ook weten wanneer en waar Irene Schouten gaat worden gehuldigd en hoe zij dan gaat worden gehuldigd..

Door de coronacrisis zal zij niet als toen na afloop van de Olympische Spelen in de Dars voor een overvolle zaal werd gehuldigd, maar ook online zijn er legio mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een live stream.

Reageren via facebook