Foto: HBP Media

PW2010 blij met forse subsidieinvestering Medemblikker musea

MEDEMBLIK – Het college gaat ruim 700.000 euro uittrekken om de Medemblikker musea voor Medemblik te behouden. Zoals bekend staat bij Kasteel Radboud het water tot aan de lippen en is het bijna zover dat de deur voorgoed op slot gaat.

Tijdens de afgelopen raadsvergadering werd de kogel door de spreekwoordelijke kerk gejaagd en krijgen het Bakkerijmuseum, Kasteel Radboud en het Stoommachinemuseum een forse hoeveelheid geld om te kunnen overleven en te bouwen aan een financieel betere toekomst.

Lees ook: Medemblik trekt de knip voor Medemblikker Musea

Anneke van der Geest(PW2010) zegt hierover: “Een ander punt was de toekomst van de Medemblikker musea. PW 2010 is akkoord gegaan met een forse investeringssubsidie voor kasteel Radboud, het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum. Wel hebben wij telkens de andere, kleinere musea in de gemeente genoemd. Zo kwam het voormalige Poldermuseum ook met goede plannen voor een Centrum voor Water. Uiteindelijk zullen deze kleinere musea worden opgenomen in een lokaal cultuurbeleid, dat nu ontwikkeld wordt. PW 2010 zag al veel eerder de noodzaak hiervan in. Eind december 2015 kwam PW 2010 met een voorstel voor het opstellen van een lokaal cultuurbeleid. Aanleiding waren de perikelen rond de bibliotheek en de onrust bij de verenigingen en organisaties op het gebied van kunst en cultuur. De stemmen van VVD, PvdA, PWF, en CU waren helaas niet toereikend. Nu komt het er toch van. In de politiek is geduld een schone zaak.

 

Reageren via facebook