Medemblik tekent overeenkomst woningbouw Het Eiland Wervershoof

WERVERSHOOF – Onder de overeenkomst voor woningbouw in de laatste fase van plan Kromme Leek (Het Eiland) in Wervershoof is dinsdag 29 augustus een handtekening gezet. Namens Werbouw bv tekende Rob Hetsen en namens de gemeente wethouder Hans Tigges.

Het woningbouwplan Kromme Leek (Het Eiland) ligt ten westen van Wervershoof. Met de bouw van woningen is gestart in 2004. De wijk bestaat uit vrijstaande woningen, half-vrijstaande woningen en een appartementengebouw. Langs de Oostzijde ligt een groenstrook die is gereserveerd voor de laatste fase van het bouwplan.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt op 5 oktober aanstaande ter vaststelling voorgelegd aan de raad. Voorafgaand hieraan is de exploitatieovereenkomst getekend. Met daarin afspraken over de wijze van uitvoering en overdracht van de openbare ruimte (groen, parkeren en wegen). Wanneer de gemeenteraad het bestemmingsplan “Wervershoof Het Eiland” vaststelt, kan worden gestart met de uitvoering, tenzij tegen het raadsbesluit beroep wordt ingediend.

Het plan gaat uit van de realisatie van twee vrijstaande woningen en acht half-vrijstaande woningen.

Reageren via facebook