Abbekerker Alexander Konijn vandaag aan de start in de Grand Prix Ouverture

ABBEKERK – Voor Alexander Konijn breekt een nieuwe periode van wielrennen aan, de oud-wielrenner van WV West-Frisia verkaste vorig jaar naar het franse team van Aix en Provence waar hij vandaag zijn eerste koers voor gaat rijden. Konijn kwam in beeld bij de formatie via de Franse koersen waar hij met West-Frisia aan deelnam. De Abbekerker liet zich onder andere opmerken in de Tour de Morvan en de Tour de Moselle.

Met de overgang naar Aix en Provence blijft Konijn in de Nederlandse Topcompetitie voor West-Frisia inzetbaar. Met de transfer van Konijn onderschrijft de club zijn opleidingsinsteek. De laatste tien jaar wordt er minimaal één renner per jaar op een hoger niveau afgeleverd. Ploegleider Tino Haakman toont zich dan ook zeer tevreden met de overgang van Konijn. “Aix en Provence is een zeer hoog aangeschreven ploeg in Frankrijk. Met de vele meerdaagse en koersen op geaccidenteerd terrein sluit het wedstrijdprogramma ook uitstekend aan op de kwaliteiten van Konijn”, vertelde Haakman tegen WV West-Frisia afgelopen jaar.

Foto aangeleverd

 

Reageren via facebook